Thury György Emléktúra 2019.

A hosszantartó szárazság után végre megjött az eső a túra előtti napokban. Olyan száraz volt a föld, hogy ha hajnalban nem esik, akkor talán sár sem lett volna. Megjegyzem, hogy ugyanazon a távon mindenki más utat járt be, mert Kerecsenyben az ellenőrzőpontra érkeztek viszonylag tisztán és úgy is mintha dagonyáztak volna.

A statisztika szerint az előző évekhez képest szerényebb részvétel a zalai túrázók távolmaradásából adódik.

A 10 km-es távot kifejezetten a kisgyerekes környékbeli családoknak és a nehezebben mozgó idősebbeknek szántuk. Idén a családok maradtak távol, hisz összesen mindössze 6 fő gyermek résztvevő volt (a legfiatalabb Sznopek Dávid még alig múlt 9 hónapos), 2 fő 14-18 év közötti.

A 10 km-es távon az első ellenőrzőpontnál csokival vártuk a túrázókat. Itt kaptak csokit a húszasok is. A 30-ás távon a 3. ellenőrzőponton csoki és ásványvíz várta a résztvevőket.

Kerecsenyben a két hosszabb távon zsíros kenyér lila hagyma, lekváros kenyér tea volt a kínálat.

Helyi vállalkozó jóvoltából több féle sajtból lehetett vásárolni.

A célban egy nagykanizsai vállalkozó segítségével babgulyást lehetett vásárolni.

Aki nem ijedt meg az előzőnapok zord időjárásától, remek kirándulóidőben az esőtől megtisztult friss levegőn csodálhatta meg az ébredező természetet Gelse-Nagybakó-Örömhegy-Orosztony-Kerecsny térségében.

Köszönet a segítőknek, különösen az Örömhegyen helytálló Horváth házaspárnak, Kerecseny és Gelse polgármesterének, akik a frissítőpont illetve a rajt-cél helyét biztosították a rendezvénynek.

http://kanizsatura.hu/rendezvenyek/thury-gyorgy-emlektura/2019-statisztika/