Rockenbauer Pál Emléktúra Zalában

1986-ban Rockenbauer Pál vezetésével a „Másfélmillió lépés Magyarországon” című film folytatásaként “…és még egymillió lépés” címmel nagysikerű gyalogos országjáró ismeretterjesztő televízió-sorozatot készítettek. A film végigvezet Velemtől Szekszárdig Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna változatos tájain, bemutatva azok szépségeit, értékeit, az ott élő embereket, a hagyományos vidéki életformához kapcsolódó szokásokat, mesterségeket, tárgyi emlékeket, a falusi kultúrát, gazdálkodást és kisipart, a kézművesség és népművészet mestereit.

A zalai szakasz egyik legszebb, Rádiháza Nagykanizsa közötti részét Deák Jenő a Nagykanizsai Postás Sportegyesület gyalogtúra szakosztály vezetője kezdeményezésére 1987-ben emlékúttá nyilvánítottuk, Rockenbauer Pál természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője tiszteletére.

 

Az emléktúra teljesítése nincs időhöz kötve, több részletben gyalog vagy kerékpárral, tetszőleges irányban teljesíthető. Az igazolások a megadott DDK bélyegzők, de a településen bárhol beszerzett egyéb igazolást is elfogadunk, mely utal az adott településre (pl.: bolt, parókia, kocsma).

Aki a túrát teljesítette és az igazolólapot eljuttatja digitálisan (szkennelve, vagy fényképen) az info@kanizsatura.hu címre,
vagy levélben a Kanizsa Kul-Túra Egyesület 8800 Nagykanizsa, Ifjúság u. 21. címre,
az vissza kapja az igazolólapot leigazolva és a túra kitűzőjét, a színes igazolófüzettel.

A füzet és kitűző ára 300 Ft + a mindenkori postaköltség.

Számlaszámunk:
Kanizsa Kul-Túra Egyesület
Takarékbank Zrt. 75000129-10001291

(a postaköltség 1 füzet és kitűző esetében 2021.01.01-től 630 Ft)

 

Letölthető igazolólap